• comisioane înregistrate
  aprobate respinse in asteptare
 • Donații obținute
  0.00lei + 0.00
 • Media conversiilor
  0.00%
 • Valoarea medie a unei donații
  0.00
 • Vânzări generate
  0.00lei 0.00

Misiunea Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Misiunea noastră este de a crea, găsi și susține programe care îmbunătățesc direct sănătatea și bunăstarea copiilor și a familiilor acestora. Ne dorim ca împreună să construim o lume în care toți copiii au acces la îngrijirile medicale de care au nevoie, iar familiile acestora să fie sprijinite și implicate activ în îngrijirea micilor pacienți.

Fundația noastră consideră că atunci când un copil este bolnav, întreaga familie are nevoie de confort și sprijin. Lucrăm îndeaproape cu spitalele pediatrice partenere pentru a sprijini îngrijirea centrată pe familie, oferind familiilor un loc unde să stea, la câțiva pași de patul de spital al copilului.

Peste 21.000 de părinți au găsit în cele două Case Ronald McDonald™ București și Timișoara, iar începând cu 2022 Iași, confortul unui cămin pe perioada internării copiilor lor. Peste 5.000 de voluntari și susținători au dedicat timp și resurse pentru a duce mesajul Fundației mai departe și pentru a atrage sprijin din comunitate.

Voluntariat în Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Voluntarii pot face diferența în viața copiilor și a familiilor care au nevoie de ei – gătind, salutând, ascultând, curățând sau pur și simplu fiind acolo și ajutând în orice fel pot. Făcând voluntariat ei contribuie direct la compensarea costurilor și permit organizației să direcționeze mai multe donații către servicii de sprijinire a copiilor și a familiilor acestora. Voluntariatul este o modalitate excelentă pentru aceștia de a-și folosi abilitățile și de a cunoaște oameni noi, în timp ce schimbă viața unei familii. Indiferent dacă pot ajuta o oră sau o zi, aceștia sunt mereu aici pentru a ajuta.

Impact produs de Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Povestea Caselor Ronald McDonald în România a început la data de 18 noiembrie 2003 în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București. Pe lângă faptul că dispune de 16 camere, Casa Ronald McDonald București oferă familiilor posibilitatea de a găti împreună, de a mânca împreună și de a împărtăși experiențele lor. Aici, părinții vor găsi și o cameră comună de relaxare, bucătărie complet utilată și spațiu de joacă pentru copii.

După încă 5 ani am reușit să inaugurăm o a doua Casă Ronald McDonald, de data aceasta la Timișoara. Astfel, la data de 5 august 2008, noua „casă departe de casă” din incinta Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” a găzduit prima familie. Casa dispune de zone comune, cum ar fi camera de zi, bucătăria, spălătoria sau camera de joacă, iar fiecare dintre cele 26 de camere au o baie proprie.

În 2021 am dat startul construcției celei de a treia Case Ronald McDonald. Visul nostru de a deschide o „casă departe de casă” și în zona de Nord-Est a țării a devenit realitate. La 26 mai 2022 Casa Ronald McDonald Iași și-a deschis ușile, începând să deservească Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf.Maria”, unde anual ajung peste 50.000 de copii bolnavi.

Casa Ronald McDonald Iași oferă cazare gratuită anual pentru peste 1.000 de părinți. Sunt puse la dispoziție 19 camere cu baie proprie, zone comune și o zonă de joacă pentru copii.

Programele Fundației pentru Copii Ronald McDonald sprijină familiile oferind stabilitate și resurse vitale pentru a se concentra pe ceea ce este cel mai important – copilul lor. Casele Ronald McDonald oferă familiilor oportunitatea de a interacționa mai de aproape cu echipa de îngrijire a copilului lor.

Fundația sprijină îngrijirea centrată pe familie prin:

– Creșterea accesului la îngrijiri medicale necesare pentru copiii grav bolnavi care trebuie să călătorească distanțe lungi;

– Oferirea confortului și sprijinului emoțional și fizic familiilor care sunt cazate în Casele Ronald McDonald;

– Îmbunătățirea experienței de spitalizare a copilului;

– Îmbunătățirea capacității de a face față a familiei, precum și a recuperării copilului.

Majoritatea administrațiilor spitalelor pediatrice din întreaga lume au fost de acord cu rolul semnificativ și important pe care îl joacă programul Caselor Ronald McDonald pentru familii. Peste 90% consideră că aceste Case au redus stresul și costurile familiilor. Nevoile de cazare sunt un factor de stres semnificativ pentru familiile cu copii grav bolnavi, în special atunci când aceștia călătoresc pe distanțe mari și, astfel, Fundația pentru Copii Ronald McDonald contribuie activ la îmbunătățirea capacității de adaptare a familiei și a rezistenței în timpul spitalizării pediatrice.

Știm cât de important este un sistem de sănătate funcțional în lupta copiilor cu boala. De aceea, an de an oferim spitalelor pediatrice partenere suportul de care au nevoie și pe care acestea ni-l solicită.

În 2008, în urma mobilizării din timpul campaniei McHappy Day, am reușit să dotăm Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu echipamente performante în valoare de peste 50.000 de Euro, necesare investigării timpurii a bolilor grave ale copiilor.

În 2011 am contribuit la deschiderea unei secții de hemato-oncologie pediatrică la Spitalul Clinic Județean Mureș, din Târgu Mureș. Proiectul s-a adresat copiilor diagnosticați cu cancer și, încă de la început, și-a propus să devină un punct important de ajutor pentru întreaga comunitate din județ.

În 2012 prin Campania națională de strângere de fonduri „Mi-e poftă să fac bine”, ne-am propus să dotăm Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, spital partener cu un computer tomograf nou. Pe durata campaniei, McDonald’s a donat 1 leu din valoarea fiecărui BigMac™ sau McChicken™ (sandviș sau meniu) cumpărat către Fundația pentru Copii Ronald McDonald. În iulie 2014, Fundația Ronald McDonald™ a achiziționat computerul tomograf necesar Spitalului Grigore Alexandrescu din București. Prin intermediul campaniei “Mi-e poftă să fac bine” și a sprijinului tuturor persoanelor implicate, pentru această cauză au fost donați peste 1 milion de lei.

În septembrie 2014, spălătoria Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara a fost dotată cu 3 echipamente: 2 mașini de spălat profesionale și un uscător, în urma unei investiții de peste 157.000 lei.

În 2015, 30.000 lei au fost investiți pentru modernizarea secției ORL a Spitalului Clinic de Urgență „Marie Sklodowska Curie”, în parteneriat cu Fundația Speranță pentru Copiii României.

Cea mai importantă donație din anul 2016 a fost făcută Secției de Radiologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Peste 200.000 lei au fost investiți pentru achiziționarea aparatului de radiologie.

În 2017 am achiziționat pentru Spitalul Clinic de Urgență „Louis Țurcanu” din Timișoara aparatură de laborator în valoare de 125.000 lei.

Totodată am sponsorizat Spitalul de Urgență pentru Copii „Marie Curie” din București – Unitatea Primiri Urgențe cu un echipament medical în valoare de 136.000 lei: o masă de operație care face parte din cea mai performantă categorie de aparatură medicală, rulouri pentru ferestre și mobilier.

În 2018, în parteneriat cu Fundația Vodafone România, am reușit să donăm 50.000 euro pentru renovarea și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Clinic de Urgență Constanța.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a primit o nouă donație, de data aceasta sub forma unui echipament performant de radiologie pentru blocul operator – CIOS Fusion Siemens, în valoare de peste 100.000 euro.

În parteneriat cu Organizația Salvați Copiii a fost dotată secția de neonatologie de la Spitalul Județean Târgu Jiu cu aparatură medicală complexă, în valoare de 128.834 lei, ce a constat într-un incubator de terapie intensivă, o masă radiantă, un balon de resuscitare, un pulsoximetru cu senzori, un set suport respirator și un monitor de funcții vitale pentru nou-născuți.

Două acțiuni alături de spitalele partenere au fost demarate în 2019: modernizarea echipamentelor din bucătăria Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și dotarea cu echipamente medicale și IT pentru secția de hemato-oncologie a Spitalului Clinic Județean Tg. Mureș.

În 2021 am sprijinit spitalele de copii partenere din București, Timișoara și Iași prin donații cu echipamente, aparatură și consumabile în valoare de peste 380.000 de lei.

Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, i-a fost donate măști FFP3, echipamente de curățenie profesionale și lenjerii de pat.

Donațiile au fost direcționate și către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” oferind o serie de echipamente și materiale necesare desfășurării activității medicale în condiții optime: un aparat performant de testare covid, termometre infraroșu non-contact, lenjerii de pat, echipamente și seturi de curățenie profesionale, conform noilor reglementări sanitare în vigoare.

Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași i-au fost donate pentru secțiile de neonatologie, UPU și secția COVID: criburi pentru nou-născuți, pulsoximetre cu EKG, injectomate și un dispozitiv necesar încălzirii micilor pacienți.

Îngrijirea centrată pe familie este extrem de importantă și poate crește șansele unei recuperări mai rapide ale unui copil spitalizat pe o perioadă îndelungată. De aceea, anul acesta, ne dorim să creștem gradul de conștientizare, să vorbim, să discutăm, să schimbăm idei prin demararea unei serii de conferințe FCC (Family-Centered Care).
Astfel, vom reuși să creăm o platformă de comunicare mult mai solidă între personalul medical și familia pacientului pediatric. Vom aduce laolaltă personalități cheie din lumea medicală, specialiști, părinți, asistente, dar și membrii ai comunităților organizațiilor non-guvernamentale. Se vor discuta cele mai bune practici de implementare, se va pune accentul în primul rând pe schimbări în rândul politicilor publice și se vor puncta avantajele implicării familiilor copiilor spitalizați în actul medical, creând o punte între medicul curant și familie.

Este o nevoie reală pentru acțiuni și programe de acest fel care să aducă în sfera publică soluții pentru problemele cu care ne confruntăm la nivel național în domeniul sănătății publice. Evenimentul își propune să aducă în atenția publicului de specialitate tema îngrijirii centrate pe familie având ca scop îmbunătățirea practicilor medicale actuale și calității actului medical în sine. Este o nevoie reală pentru discuții, pentru conștientizare, pentru a ridica probleme și pentru a veni cu soluții.

Beneficiarii Fundația pentru Copii Ronald McDonald

O Casă aproape de suflet

O Casă despre care n-am auzit niciodată, un adăpost în nevoie, un loc de liniște, de pace, un colectiv prietenos, o poartă deschisă a speranței. Casa Ronald McDonald.

Circumstanțele au făcut ca noi să ajungem în Timișoara pentru o intervenție a băiețelului nostru. În urma unor complicații a fost nevoie de o spitalizare îndelungată.

Ca părinți eram devastați și neputincioși. Pentru că toate lucrurile au o direcție, la îndrumarea medicului, am fost cazați în Casa Ronald McDonald. Acolo am fost întâmpinați cu căldură, am avut o cameră primitoare, spațioasă, unde ne-am simțit ca acasă. Ne-au fost oferite toate cele necesare: hrană, spațiu pentru servirea mesei, loc de gătit, cât și sprijin moral și încurajări din abundență.

Atmosfera din Casă ne-a liniștit și ne-a scăpat de grijile materiale și financiare, dându-ne putere să fim din nou părinții băiețelului de 7 luni. O Casă a siguranței, o Casă în care poți zâmbi din nou!

Mii de mulțumiri! M.M, 7 martie 2022, județul Bistrița-Năsăud

Casa Ronald McDonald București

Cu ajutorul dumneavoastră am putut fi aproape de puiul nostru în cele mai grele momente. Cuvintele de mulțumire și apreciere nu pot descrie pe deplin ceea ce simțim.

Vă mulțumim din suflet pentru tot ceea ce faceți pentru familiile din întreaga țară și vă asigurăm că ne vom alătura eforturilor!

Mihail, Raluca și bebe Victor vă îmbrățișează cu drag! Casa Ronald McDonald București

Am ajuns la urgențe cu băiețelul nostru, nu respira… Ne-am internat la neonatologie și mi s-a spus că nu mai sunt locuri în spital pentru aparținători și că va trebui să locuiesc într-o casă. Am ajuns la Casa Ronald McDonald și am fost foarte plăcut surprinsă să văd și să simt atenția care ni se acordă nouă, mamelor de puiuți internați. Ni s-au oferit cazare, mâncare. Își merită pe deplin numele de „casă departe de casă”.

Mulțumesc pentru tot! Bianca, mama lui Liam, Timișoara

Casa Ronald McDonald Timișoara

„Nu am decât cuvinte de laudă despre experiența mea din casa Ronald McDonald din Timișoara: oameni calzi și primitori, condiții excelente de cazare și luat masa, curățenie, mâncare foarte bună. Fundația pentru Copii Ronald McDonald funcționează ca un întreg datorită acestor oameni implicați și ai voluntarilor. Personal de excepție, totul la superlativ! Pe această cale vreau să le mulțumesc pentru găzduire și pentru că sunt dedicați în ceea ce fac.” Maria, mama Alessiei

Casa Ronald McDonald Timișoara

Cuvânt din partea fondatorului

„Cred că în perioadele de incertitudine ajută să ne aducem aminte pentru cine luptăm în fiecare zi din pălăria de ONGiști. Mai mult decât atât, să rămânem deschiși la provocările fiecărei etape, de muncă nu ne-a fost niciodată teamă și cu siguranță putem identifica oportunități de a crește și de a construi, chiar dacă sunt „altfel” decât am făcut până acum.”

Andreea Cioban
Activă din 8 iunie 2022
Conținut administrat de către
Cosmina Farmate
Această organizație încă nu a înregistrat donații. Fii primul care o susține.
Instalează extensia Plătesc în Bine dând click pe butonul de mai jos.
La acest moment, Fundația pentru Copii Ronald McDonald nu are proiecte publicate
Instalează extensia "Plătesc În Bine" și, prin fiecare achiziție* pe care o faci online**, o să donezi organizației Fundația pentru Copii Ronald McDonald
Instalează în
Instalează în 2 clickuri
* Poți achiziționa orice produs dorești sau ai nevoie, dintr-o listă de [numar-total-magazine] de magazine participante ** Nu trebuie să achiți produsele cu cardul online neapărat !!! Nu te costă nimic în plus ca o donație să se înregistreze