• comisioane înregistrate
  aprobate respinse in asteptare
 • Donații obținute
  0.00lei + 0.00
 • Media conversiilor
  0.00%
 • Valoarea medie a unei donații
  0.00
 • Vânzări generate
  0.00lei 0.00

Misiunea Asociația Pro ACT Suport

Pro ACT Suport este o organizație neguvernamentală, românească, care promovează drepturile și incluziunea socială autentică a persoanelor cu dizabilități intelectuale, dezvoltând un model de locuire în comunitate și servicii conexe acreditate, astfel încât să răspundă nevoilor firești ale acestora de a fi și a trăi decent, în comunitate. Valorile Pro ACT Suport : încredere, respect față de ființa umană, credința în autodeterminare, armonie socială, justiție socială, empatie, responsabilitate față de generațiile viitoare. Clienții noștri sunt persoanele cu dizabilități intelectuale și probleme de sănătate mintală, care au fost instituționalizate cea mai mare parte a vieții lor, în centre mari rezidențiale din sistemul public de protecție socială; Direcțiille de Asistență Socială și Protecție a Copilului și alte autorități publice.

Voluntariat în Asociația Pro ACT Suport

Colaborăm cu voluntari pentru activitățile social-recreative și pentru dezvoltarea potențialului persoanei cu dizabilități.

Despre Asociația Pro ACT Suport

 10 servicii sociale active în București, județul Ilfov și Giurgiu

 3 proiecte de întreprindere socială din totalul a 17 proiecte implementate

 41 de angajați: 32 de îngrijitori și 9 experți în asistență socială și 9 experți în asistență socială

 Recunoaștere națională din partea Ministerului Muncii și Justiției Sociale pentru cel mai bun model de incluziune socială

 2 premii internaționale pentru cele mai bune modele de integrare socială și pe piața muncii

 15 persoane cu dizabilități trăiesc independent, în afara sistemului de îngrijire

 100 + de persoane cu dizabilități au fost integrate pe piața muncii deschise

 50+ persoane cu dizabilități integrate în comunitate

 100+ de persoane cu dizabilități dezinstituționalizate

Impact produs de Asociația Pro ACT Suport

Prin modelele sale de locuire în comunitate bazate pe incluziune socială și cel de angajare în muncă, Pro ACT Suport influențează construirea politicilor sociale din domeniu, dar mai ales impactează viața oamenilor în bine, contribuind la binele social.

Beneficiarii Asociația Pro ACT Suport

Persoane adulte cu dizabilități intelectuale și probleme de sănătate mintală care au locuit în mare parte a vieții în centrele publice rezidențiale.

Cuvânt din partea fondatorului

Pro ACT Suport este un ONG înființat în 2011 care se ocupă de persoanele adulte cu dizabilități intelectuale și probleme de sănătate mintală. pe care le iau din instituțiile publice și le aduc în case și apartamente din comunitate, unde le învață ce înseamnă să trăiești normal, în comunitate, ca oricare alt cetățean respectabil. La noi, aceste persoane sunt ghidate să-și găsească un loc de muncă, sunt încurajate să meargă la școală, să învețe o meserie, devin angajați și după un timp, ajung să iasă din sistemul de protecție și să trăiască decent în societate. Acest proces se numește dezinstituționalizare. Până în prezent numărăm 10 servicii sociale în București, Ilfov și Giurgiu, mai mult de 100 de persoane dezinstituționalizate, peste 50 de persoane cu dizabilități care trăiesc autonom în societate, 20 care au ieșit complet din sistemul de protecție și peste 100 de persoane cu dizabilități au primit un loc de muncă datorită intervenției noastre de specialitate.

Nicoleta Predescu
Activă din 16 iunie 2022
Conținut administrat de către
Alina-Maria Neamțu
Această organizație încă nu a înregistrat donații. Fii primul care o susține.
Instalează extensia Plătesc în Bine dând click pe butonul de mai jos.
La acest moment, Asociația Pro ACT Suport nu are proiecte publicate
Instalează extensia "Plătesc În Bine" și, prin fiecare achiziție* pe care o faci online**, o să donezi organizației Asociația Pro ACT Suport
Instalează în
Instalează în 2 clickuri
* Poți achiziționa orice produs dorești sau ai nevoie, dintr-o listă de [numar-total-magazine] de magazine participante ** Nu trebuie să achiți produsele cu cardul online neapărat !!! Nu te costă nimic în plus ca o donație să se înregistreze