Întrebări frecvente
Pentru organizatii

Ce condiții trebuie să îndeplinesc pentru a-mi putea înscrie ONG-ul pe Bine.ro?

 • Organizația este înregistrată în Registrul entităţilor/unităţilor de cult și poate furniza un cod de identitate fiscală valid.
 • Organizația nu are o apartenență partinică și nu este asociată politic în vreun fel.
 • Organizația nu promovează violența împotriva persoanelor sau animalelor, discriminarea minorităților, discursuri de instigare la ură, acțiunile de încălcare a drepturilor omului, incitarea la ură națională, rasială, etnică, religioasă sau de gen.

Citește toate criteriile de eligibilitate.

Bine.ro intenționează să sprijine asociații, fundații și organizații de toate dimensiunile și vârstele. Din acest motiv, nu impunem un minim de experiență și de ani de activitate. Indiferent de vechime, orice organizație care este înregistrată legal în Registrul entităților/unităților de cult poate aplica prin completarea formularului de înscriere.

Procesul poate dura între o săptămâna și o lună, având 3 pași principali:

 1. După completarea formularului de înscriere, profilul organizației este verificat de echipa noastră pentru a valida datele de identificare. 
 2. După validarea organizației, veți putea adăuga unul sau mai multe proiecte pe care le desfășurați în mod curent și pentru care aveți nevoie de fonduri. Proiectele vor deveni publice imediat după completare.
 3. Se va semna un contract între organizație și Bine.ro. Eficiența cu care se va reuși semnarea contractului de către cele 2 părți va determina lungimea perioadei până la activarea campaniei de donații. După semnare, organizația poate începe promovarea publică, între susținătorii săi.

Campania ta pe bine.ro va fi activă atât timp cât contul tău pe platformă este activ. Campaniile de Bine.ro sunt proiectate în așa fel încât să poată rămâne active pentru o durată nelimitată de timp, atât timp cât organizația rămâne înscrisă pe site, numărându-se în continuare printre opțiunile pe care utilizatorul extensiei le poate alege.

Completarea unui proiect este un pas opțional, însă puternic recomandat. Adăugând unul sau mai multe proiecte, poți seta un obiectiv de fundraising pentru cauze specifice, motivând astfel donatorii să ia acțiune pentru a te aduce mai aproape de atingerea scopului. În plus, acest pas asigură și promovarea activității organizației în rândul utilizatorilor noștri și te poate ajuta să dobândești noi donatori.

Va trebui să completezi formularul de Noutăți o dată pe lună pentru a oferi un update donatorilor tăi, legat de progresul activității organizației tale, sub formă de text, imagini și video. Te încurajăm să realizezi periodic și videoclipuri de mulțumire către donatori. Fiecare noutate lunară va deveni publică pe site, însă vom trimite conținutul acesteia și sub formă de email către susținători.

Bine.ro nu oferă datele de contact ale donatorilor înscriși, însă se ocupă de procesul de donor care ca parte integrată a serviciului către organizații. În baza noutăților trimise de organizația ta, noi vom realiza și trimite un newsletter lunar către donatorii tăi. 

Bine.ro funcționează printr-un sistem de afiliere cu 600+ magazine online din România și din alte țări. 

 1. Atunci când susținătorii organizației tale descarcă extensia noastră de browser trebuie să te aleagă drept beneficiar din lista ONG-urilor înscrise. 
 2. În continuare, donatorul nu va mai trebui să facă nicio acțiune în plus și va putea începe să doneze către organizația ta cu fiecare achiziție online la unul din magazinele partenere.
 3. De fiecare dată când donatorul face o achiziție la unul din acest magazine, noi înregistrăm un comision din valoarea coșului său de cumpărături, din care direcționăm donația către contul bancar pe care ni l-ai oferit la înregistrare.
 4. Donatorul nu va plăti nimic în plus față de costul obișnuit al produselor achiziționate.

Extensia Plătesc în Bine este instrumentul prin care susținătorii tăi vor dona către organizația ta. Ca organizație, vei promova extensia, astfel încât toți susținătorii tăi să o instaleze pe browserul lor. Odată instalată, extensia va procesa un comision pentru fiecare achiziție pe care susținătorii tăi o vor face la unul din magazinele noastre partenere. Donatorul nu va plăti nimic în plus față de prețul obișnuit al produselor pe care le achiziționează.

Plata donațiilor acumulate se va face lunar către contul bancar pe care ni l-ai furnizat la înregistrare

Accesând secțiunea Contul meu selectează câmpul financiar de donații/comisioane.

Pe pagina Magazine, poți vedea procentul generat de fiecare agent comercial în parte. Pentru a vedea cum se distribuie comisionul primit de la magazin, consultă pagina Transparență.

Codul unic al organizației este începutul unei prietenii și colaborări între echipele noastre. După ce veți completa formularul de înscriere organizație, vi se va genera un cod unic care va deveni activ după ce profilul va fi validat de către echipa noastră. Folosind codul, facem urmărim donațiile către organizația ta în mod specific, facem plățile către tine, iar echipa noastră de customer support te poate identifica rapid atunci când vei solicita ajutorul ei.

Codul trebuie adăugat în footer-ul site-ului organizației tale, înainte de închiderea tag-ului </body>. Recomandăm ca această acțiune să fie realizată de un membru al echipei responsabil de web development. După inserarea codului, acesta va genera bannere în site-ul organizației, care își vor schimba locația și care vor îndemna vizitatorii să își instaleze extensia pentru a deveni donatori către organizația ta. 

Dacă vizitatorul are extensia instalată, dar nu a ales încă organizația ta ca beneficiar, bannerele îl vor îndemna către această acțiune. 

Dacă vizitatorul este deja donator către organizația ta prin extensia noastră, bannerul nu i se va mai afișa atunci când va vizita site-ul.

Bannerele nu vor acoperi secțiuni ale site-ului și nu vor îngreuna navigarea acestuia.

Întrebări frecvente
Pentru utilizatori

Cum pot dona către organizația mea preferată?

 • Instalează extensia Plătesc în Bine pe browserul tău și fă click pe butonul Selectează organizație și alege una dintre cauzele disponibile către care dorești să donezi. Din acest moment, nicio acțiune în plus nu va mai fi necesară din partea ta. Navighează online și fă cumpărături în mod obișnuit la unul din magazinele noastre partenere, iar un procent din sumele cheltuite de tine vor fi transformate în donații la fiecare achiziție.

Ca donator, nu ți se vor percepe taxe sau costuri adiționale. Donația ta va fi plătite de magazinul de la care faci cumpărături, sub forma comisionului trimis către noi. Din contul tău nu se va retrage nici măcar un leu în plus față de prețul obișnuit al produselor pe care la achiziționezi. În acest sens, donația este practic gratuită pentru tine.

Bine.ro funcționează printr-un sistem de afiliere cu 600+ magazine online din România și din alte țări. De fiecare dată când faci cumpărături de la unul din aceste magazine de pe un dispozitiv pe care ai instalat extensia, magazinul plătește un comision către Bine.ro. Acest comision reprezintă, aproximativ, între 1 și 10% din valoarea coșului tău de cumpărături. Din această sumă plătită de către magazin, noi facem o donație în numele tău către organizația pe care o susții. În tot acest proces, niciun leu în plus nu este adăugat cumpărăturilor tale, făcând donația practic gratuită pentru tine.

Atunci când accesezi un magazin partener, extensia se va deschide în dreapta ecranului și va afișa procentul care se percepe de pe site-ul respectiv. Pentru a vedea cum se distribuie comisionul primit de la magazin, consultă pagina Transparență.

Dacă organizația ta preferată nu este disponibilă, o poți invita trimițându-i următorul link: https://bine.ro/addorg/. Nu ezita să trimiți un email să către echipa noastră în acest sens, iar noi vom face toate eforturile pentru a integra organizația pe care îți dorești să o susții. Te vom informa odată ce aceasta devine oficial disponibilă, însă deoarece acest proces poate dura, îți sugerăm să alegi o altă cauză pe care să o susții între timp.

Bine.ro este partener cu peste 600 de magazine online din România și internaționale. Atunci când vei accesa un magazin partener, extensia se va deschide în partea dreaptă a ecranului unde vei putea vedea și ce procent din achiziția ta va fi donat. Verifică lista de magazine partenere aici. 

Atunci când extensia se deschide atunci când accesezi un magazin partener, sau pur și simplu dând click pe logo-ul extensiei în browser-ul tău, mergi la secțiunea contul meu unde ți se va afișa totalul de donații făcute de tine până în prezent către organizația sau organizațiile alese de-a lungul timpului.

Nu. Folosind extensia, poți dona doar către o organizație. Dacă au mai multe conturi Google, însă, poți instala extensia pe fiecare în parte și poți alege organizații diferite pe fiecare. Donația se va face către organizația aleasă pe contul de browser pe care ai făcut achiziția la magazinul partener.

Nu. Folosind extensia, poți dona doar către o organizație. Dacă au mai multe conturi Google, însă, poți instala extensia pe fiecare în parte și poți alege organizații diferite pe fiecare. Donația se va face către organizația aleasă pe contul de browser pe care ai făcut achiziția la magazinul partener.

Atunci când extensia se deschide atunci când accesezi un magazin partener, sau pur și simplu dând click pe logo-ul extensiei în browser-ul tău, dă click pe butonul Selectează organizație. Din lista disponibilă, selectează noua organizație către care dorești să donezi în continuare.

Dacă dorești să afli cum sunt folosite donațiile tale de către organizație pentru a face progrese în proiectele desfășurate, îți poți completa contul pe extensie cu o adresă de email. Adăugând adresa ta de email, îți dai acordul de a primi un newsletter lunar cu noutăți din partea organizației către care donezi.

Da. Donațiile se generează atât pentru plățile cu cardul, cât și pentru plățile în numerar. În cazul plăților în numerar, donația ta va fi generată atunci când vei face plata la primirea coletului în sistem ramburs.

Dacă vei anula comanda sau dacă nu vei ridica un colet pentru care ai selectat plată ramburs, donația va fi anulată la rândul ei.

Pentru moment, donațiile prin Bine.ro se pot face doar la cumpărturile online făcute pe un desktop – laptop sau calculator. Echipa noastră lucrează pentru a lansa în curând o aplicație pentru telefon care să poată permite donațiile în urma achizițiilor făcute pe telefon.

Dacă dorești să nu mai donezi în mod gratuit, este suficient să dezinstalezi extensia din browserul tău și nicio nouă donație nu va mai fi generată în urma achizițiilor tale online.