• comisioane înregistrate
  aprobate respinse in asteptare
 • Donații obținute
  0.00lei + 0.00
 • Media conversiilor
  0.00%
 • Valoarea medie a unei donații
  0.00
 • Vânzări generate
  0.00lei 0.00

Misiunea Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială

Misiunea fundației noastre este de a combate marginalizarea socială prin redarea demnităţii umane, ajutorarea şi încurajarea persoanelor defavorizate din comunitate, prin solidaritate şi angajament social.
Ne propunem susţinerea comunităţii locale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii sociale şi culturale, prin apărarea drepturilor omului şi valorilor morale creştine.

Despre Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială a fost înființată în anul 1995, desfășurându-și activitățile, în primii săi 10 ani, în localitatea Rădăuți, județul Suceava. În prezent, Fundația funcționează în Piatra Neamț și Săvinești, județul Neamț, sub coordonarea directorului, preot Petru Munteanu.

Întreaga activitate a Fundației se axează pe 2 coordonate:

• activități sociale (oferirea de hrană în cadrul unei cantine sociale, ajutoare materiale diverse, îmbunătățirea condițiilor de viață și creareaunor noi oportunități pentru persoanele dezavantajate sau ce fac parte din categorii vulnerabile)

• activități cultural – educative (organizarea de tabere și grupuri artistice, susținere prin consiliere educațională și psihologică, facilizarea participării la cursuri de formare în diverse domenii practice – confecționarea de lumânări decorative, patiserie, croitorie, broderie etc.).

Prin activitățile Fundației noastre se urmărește slujirea celor mai nobile principii de caritate și sprijinal persoanelor marginalizate, aflate în stare de dificultate socială.

Impact produs de Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială

Zona de activitate este aria cuprinsă între localitățile Săvinești, Roznov, Doina și Piatra Neamț, iar câteva dintre proiectele noastre sunt:
1. Centrul social – educativ „Popasul Iubirii Milostive” – Începând cu luna iulie 2015, fundația noastră a preluat în grija sa aproximativ 80 de copii din comuna Săvinești, care provin din medii sociale vulnerabile. Preocuparea noastră principală este asigurarea hranei zilnice în mod gratuit acestor tineri, dar şi organizarea de activităţi educativ-recreative pentru ei.
Centrul funcționează și cu sprijinul Parohiei „Sfinții Voievozi” din Săvinești, al Primăriei, Consiliului Local și al partenerilor și donatorilor fundației noastre.
2. Campania „Dăruiește cu respect”

Generozitatea sau milostenia, fructul văzut şi atât de hrănitor al dragostei creştine, atunci când este făcută dezinteresat, nu are odihnă, nu caută loc sau persoane anume pentru a se manifesta, ci ea se îndreaptă, în cele din urmă, către Dumnezeu.Între anii 2018-2020 au beneficiat de ajutor material 350 de persoane, care au primit produse de tip pampers, cadre de mers, cărucioare cu rotile, îmbrăcăminte.

3. Campania „Festivalul ghiozdanelor”

În cadrul acestei campanii s-au oferit, ghiozdane, rechizite școlare și jocuri, copiilor nevoiași ca să poată studia la fel ca și ceilalți colegi ai lor.În perioada cuprinsă între anii 2018-2020 au fost susținuți 230 de copii, care au primit ghiozdănele și rechizite, dar și dulciuri.
4. Tabăra de creație „Aripi de înger”
Un alt proiect permanent al organizației noastre este Tabăra de creație „Aripi de înger”, desfășurată în perioada 17-26 august a fiecărui an. Din păcate, pandemia de coronavirus nu ne-a mai permis ca în ultimii ani să deschidem porțile taberei noastre. Dar este un proiect emblematic pentru noi și dorim ca în vara anului 2023 să reluăm această activitate.
5. ”English Language Program for Youth” finanțat de Ambasada SUA
40 de copiidin cadrul Școlii Gimnaziale I. Gervescu Săvinești cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani au participat, începând cu luna octombrie 2018 la proiectul ”English Language Program for Youth” finanțat de Ambasada SUA, prin intermediul Fundației Împreună Pentru Solidaritate Socială.
Cursul s-a derulat pe parcursul anului școlar, timp în care copiii au studiat de două ori pe săptămână limba engleză, dar și noțiuni de istorie, geografie și cultură americană.
Inițial, proiectul s-a dorit a se desfășura pe perioadaanului școlar 2018-2019, dar cu acordul Ambasadei S.U.A. acesta s-a prelungit până la finalul semestrului I al anului școlar 2019-2020, astfel că elevii participanți au avut oportunitatea de a relua cursurile.

Beneficiarii Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială

copii, vârstnici, persoane/ familii provenite din medii vulnerabile sau cu situație materială precară

Cuvânt din partea fondatorului

Petru Munteanu
Activă din 5 decembrie 2022
Conținut administrat de către
Monica Isciuc
Această organizație încă nu a înregistrat donații. Fii primul care o susține.
Instalează extensia Plătesc în Bine dând click pe butonul de mai jos.
La acest moment, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială nu are proiecte publicate
Instalează extensia "Plătesc În Bine" și, prin fiecare achiziție* pe care o faci online**, o să donezi organizației Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială
Instalează în
Instalează în 2 clickuri
* Poți achiziționa orice produs dorești sau ai nevoie, dintr-o listă de [numar-total-magazine] de magazine participante ** Nu trebuie să achiți produsele cu cardul online neapărat !!! Nu te costă nimic în plus ca o donație să se înregistreze