• 1 comisioane înregistrate
  aprobate respinse 1 in asteptare
 • Donații obținute
  8.06lei + 1.64
 • Media conversiilor
  3.98%
 • Valoarea medie a unei donații
  1.64
 • Vânzări generate
  202.71lei 41.25

Misiunea Asociatia THE NEW PAGAN DAWN

Asociația THE NEW PAGAN DAWN, în calitatea sa de asociație cu caracter cultural, filosofic și educativ, are drept scop promovarea incluziunii sociale a minoritatilor si grupurilor de risc, ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin popularizarea informațiilor despre cultele păgâne/neopăgâne și despre științele ezoterice

Obiectivele noastre:

a. să organizeze, promoveze, coordoneze și să sprijine activitățile cultural-religioase, social-caritabile și științifice;

b. să promoveze campanii de conștientizare și educare cu privire la ceea ce înseamnă păgânismul/neopăgânismul și științele ezoterice;

c. să stabilească legături de colaborare cu alte organizații de profil din țară și din străinătate;

d. să sprijine exercitarea drepturilor și libertăților specifice ale membrilor săi în cadrul și prin mijloacele prevăzute de Statut, precum și cele derivând din reglementări și convenții interne și internaționale;

e. să promoveze proiecte care generează pagini de internet sau editarea unor publicații și cărți tematice;

f. să organizeze o bibliotecă pe teme ce țin de scopul THE NEW PAGAN DAWN;

g. să organizeze cursuri privind religiile antice și științele ezoterice;

h. să participe la expediții științifice cu caracter arheologic, atât în nume propriu cât și alături de alte organizații sau instituții;

i. să inițieze și să susțină conferințe, colocvii, seminarii și eseuri pe teme ce țin de scopul THE NEW PAGAN DAWN;

j. să promoveze o atitudine ecologică și de respect față de natură și mediul înconjurător;

k. promovarea incluziunii sociale si prevenirea saraciei in randul tinerilor si copiilor din medii de risc;

l. sa initieze demersuri si activitati cu scopul de a creste gradul de incluziune sociala a minoritatilor cultural-religioase, sexuale, etnice, nationale, rasiale, lingvistice si alte minoritati nementionate aici.

j. să promoveze o atitudine ecologică și de respect față de natură și mediul înconjurător.

Voluntariat în Asociatia THE NEW PAGAN DAWN

Persoanele aleg aceasta organizatiei pentru a activa ca voluntari deoarece doresc sa aducă o schimbare in comunitate și sa se implice in dezvoltarea unui sector civic nou pentru Romania.

Despre Asociatia THE NEW PAGAN DAWN

Din 2016, THE NEW PAGAN DAWN (Noii Zori Păgâni) este combatantul ferm al doctrinelor promovate de cultele monoteiste. Din cauza opoziției Bisericii Ortodoxe Române (acronimat BOR) și amenințărilor organizațiilor extremiste, asociația, cât și membrii ei au avut parte de anumite violențe și piedici, care i-au îngreunat astfel libera exprimare. În februarie 2017, asociația THE NEW PAGAN DAWN (Noii Zori Păgâni), «numele vechi ROPAGANISM» a ținut prima cuvântare pentru 2 posturi de mass media (Vice și Radio România Iași) unde sub egida fostei structuri asociative ASASC România, a promovat valorile și doctrina păgână/neopăgână.

În anul 2017, asociația a început procedura de restructurare și organizare internă, manifestată prin creșterea numărului de membri de la aprox. 100 la aprox. 1400 (iunie 2017), înființarea de Departamente și Comisii (25 iulie 2017), editarea și aprobarea Statutului Asociației MNR și a Regulamentului de Organizare și Funcționare (ROF), aprobarea board-ului Consiliului Director, stabilirea unei documentații proprii, stabilirea primelor legături de tip parteneriat cu trei structuri internaționale (Religia Satanistă RM și Order of The Avalonic Blood, Universal Life Church), demararea unor campanii informative la nivel național, întruniri ale Consiliului Director sau ale membrilor locali, înființarea unor Sucursale si adoptarea noii denumiri Asociatia Miscarea Neopaganilor din Romania.

În 27 iulie 2018, ca urmare a unor tensiuni interne Asociația nu a rămas neafectată și sediul THE NEW PAGAN DAWN, cât și anumite chestiuni interne au fost schimbate, astfel, noul sediu al THE NEW PAGAN DAWN este în București.

In 7 august 2018 cerem acordul Secretariatului General al Guvernului pentru utilizarea denumirii „România” în numele asociației, iar dupa 5 luni în care aceștia nu au răspuns, Consiliul Director a decis schimbarea numelui în ROPAGANISM pentru a evita prevederile legii 26/1990.

In 15 ianuarie 2019, un delegat THE NEW PAGAN DAWN, Boț Rendo înregistrează solicitarea priviind disponibilitatea denumirii la Ministerul Justiție, iar pe 21 ianuarie 2019 primim raspunsul pozitiv de la acestia.

În 25 ianuarie 2019, la București sprijiniți juridic de avocata THE NEW PAGAN DAWN, Carmela Vatui semnăm actele THE NEW PAGAN DAWN și intentăm proces în Judecătoria din sectorul 2 București pentru obținerea personalității juridice a THE NEW PAGAN DAWN, în dosarul cu nr. 3229/300/2019 (50/PJ/2019 )

Ca urmare a refuzului de acordare a personalității juridice, dat la procesul din data de 11 septembrie 2019 influențat de decizia Guvernului și a Secretariatului de Stat pentru Culte, decizie confuză am schimbat denumirea in THE NEW PAGAN DAWN (Noii Zori Păgâni), abreviată TNPD in data de 4 noiembrie 2019, prin decizia Consiliului Director din PV/1/04.11.2019 și ratificată de Adunarea Generală în HAG/1/15.11.2019.

În data 7 ianuarie 2020, la București am reînceput procedura de obținere a personalității juridice pentru a doua oară, în dosarul cu nr. 716/300/2020 (12/PJ/2020), înregistrat la Judecătoria Sectorului 2 București, unde suntem reprezentați de Cabinet de Avocatură Nicolae Dumitrașcu București.

Din data de 20 iunie 2020 suntem membri ai Federației Internaționale Pagan Awareness Network (Rețeaua Conștientizării Păgâne), având peste 20 de sucursale în cele 20 de județe din 42 din România și 4 sucursale în afara țării pentru diaspora românească.

Tot începand cu primăvara anului 2020 am reușit să punem bazele Redacției ROPAGANISM și a Radioului YOUPAGAN ca metode de creare a unor punți de legătură din păgâni, oameni și organizația, oamenii și proiectele noastre, care pe 24 iunie 2020 au făcut jumate de deceniu de la înfințarea acestei idei minunate în România, fiind unica formă de reprezentare a politeiștilor în țară.

Din data de 1 iulie 2020, Judecătoria Sectorului 2 București a admis cererea și acordă personalitate juridică petentei ASOCIAŢIA THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PĂGÂNI). Dispune înscrierea Asociaţiei în Registrul Special al Asociaţiilor şi Fundaţiilor aflat la grefa Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti.

Din 15 decembrie 2021, sediul central al Asociatiei se muta in Bucuresti, pe Str. Sergent Gheorghe Tache, nr. 4B, in Sectorul 4. Concomitent a fost infintata prima Filiala a Ascociatiei din cele 22 de sucursale deschise la Cluj, deschise doua temple, in Bucuresti si in Cluj si la 2 ani de la fondare se incepe procedura juridica de obtinere a personalitatii juridice a Platformei Pagan Acceptance, apartinand Asociatiei.

Impact produs de Asociatia THE NEW PAGAN DAWN

Activitatea organizatiei se orientează la nivel national pentru comunitatea pagana și la internațional pentru relațiile dintre comunitatea pagana din Romania și din afara țării.

Cu succes am asistat juridic și psihoterapeutic persoane abuzate, am desfășurat acțiuni de conștientizare a prejudecăților asociate cu calitatea de pagan, am desfășurat ediții ale Bucharest Pagan Pride, am propus spre legiferare proiecte de legi și participat la diferite consultări la Ministere pentru elaborarea altora.

Beneficiarii Asociatia THE NEW PAGAN DAWN

Beneficiarii organizatiei sunt reprezentanti de minoritatile si grupurilor de risc din zona comunității pagane din Romania și a intersectionalitatii lor.

Cuvânt din partea fondatorului

Este ok dacă pun acest text la cuvântul fondatorului: Sunt omul care a sfidat orice NORMĂ cu cap și a reușit, sfidându-și condiția să ajungă un om de succes, în ciuda tuturor celor ce au dorit să eșuez.
Eu sunt OLTEANU COSMIN, activist civic, ONG-ist și OM. Eu sunt cel care a fost un anti-model pentru egoiști și un tată pentru cei discriminați, orfani și ,,handicapați” ai unui sistem vitreg. Un om, o inimă, un gând și un UNIVERS. Definiția mea e minus ori minus dă plus, iar asta și am făcut (Cosmin Olteanu).

Olteanu Cosmin
Activă din 27 iunie 2022
Conținut administrat de către
Olteanu Cosmin

Comisioane inregistrate

Informatiile se updateaza in timp real
Lista comisioanelor/tranzactiilor inregistrate pentru Asociatia THE NEW PAGAN DAWN
Tranzactie Data Status Magazin (click pentru a vedea detaliile)
7128753
2022-09-20T10:22:40Z in asteptare libris.ro + 7.73 LEI 0.00€
Despre produsul achizitionat:
The Antiquarian Sticker Book: Bibliophilia - Odd Dot x1| Botanicum Coloring Book: Special Edition - Maria Trolle x1| LIB20DETOAMNA x1|
Link produs
7129505
2022-09-20T12:11:01Z in asteptare anticexlibris.ro/ + 8.06 LEI 0.00€
Despre produsul achizitionat:
The Amazing Book of Beasts: Colour and Discover
Link produs

Proiecte derulate de Asociatia THE NEW PAGAN DAWN

Instalează extensia "Plătesc În Bine" și, prin fiecare achiziție* pe care o faci online**, o să donezi organizației Asociatia THE NEW PAGAN DAWN
Instalează în
Instalează în 2 clickuri
* Poți achiziționa orice produs dorești sau ai nevoie, dintr-o listă de 668 de magazine participante ** Nu trebuie să achiți produsele cu cardul online neapărat !!! Nu te costă nimic în plus ca o donație să se înregistreze
Vânzări generate: 29,244.87lei
Generated sales: 6,107.59EUR
Donații convertite: 1,204.19lei
Converted donations: 244.33EUR
Medie rată de conversie: 8.56%