• comisioane înregistrate
    aprobate respinse in asteptare
  • Donații obținute
    0.00lei + 0.00
  • Media conversiilor
    0.00%
  • Valoarea medie a unei donații
    0.00
  • Vânzări generate
    0.00lei 0.00

Misiunea ASOCIAȚIA ROMÂNĂ A TINERILOR CU INIȚIATIVĂ

În prezent Asociatia are în derulare 6 programe de amploare destinate creșterii capacității tinerilor de a răspunde pozitiv la schimbările din mediul social și economic și valorificării potențialului acestora: REPER (Școala Româno-Britanică, conceptul comunitar EduBenefits), STOP ANALFABETISM DREPT MOȘTENIRE (Învățători care Inspiră, Școli Asociate SRB, Școala de Vară la Țară, A Doua Șansă, Educație prin Coaching), CENTRUL DE VOLUNTARIAT VOLUNATRIS (Hai cu Implicarea, Semimaratonul Craiovei, Puterea unui Ban, Fii Voluntar, Managementul Voluntarilor), CENTRUL DE TRAINING (Formare Profesională, Formarea Cadrelor Didactice), CISO (Centrul de Inserție Socială și Stimulare a Ocupării), SUPORT (Centrul de Informare și consiliere pentru Copii și Părinți – serviciu social acreditat).

Voluntariat în ASOCIAȚIA ROMÂNĂ A TINERILOR CU INIȚIATIVĂ

PROGRAM Centrul de Voluntariat „Voluntaris”
Programul a fost lansat în anul 2006 și vizează promovarea voluntariatul și responsabilității sociale ca principii de bună practică în dezvoltarea comunității.
Centrul de Voluntariat este membru fondator al Federației VOLUM – federația care sprijină mișcarea de voluntariat din România, având rol de asociație umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel național. Înființată în 2010, Federația VOLUM reunește în prezent un număr de 63 de organizații membre.

…………………………………….
Anul pandemiei Covid 19 a fost un an al încercărilor în domeniul voluntariatului.
Asociația Română a Tinerilor cu Initiațivă prin Centrului de Voluntariat VOLUNTARIS a decis să aducă într-un singur loc toate inițiațivele locale de combatere a răspândirii Coronavirusului, activând Semimaratonul Craiovei, ediția a III-a 2020, (www.semimaratonulcraiovei.ro) ca platformă comună pentru modalitățile de implicare desfășurate în acest sens.
În decursul a două luni de la înființare (31 martie 2020 – 28 mai 2020) prin Fondul Local de Investiții COVID 19 a fost colectată suma de 125.967 lei.

Din acești bani au fost achiziționate și donate materiale și echipamente pentru 5 spitale, 5 clinici și 4 instutuții publice din Craiova și județul Dolj în perioada stării de urgență și a stării de alertă în România. (https://platformacomunitara.com/)
Acestea sunt SpitalulCFR Craiova, Spitalul Filantropia Craiova, dr.Daniela Glăvan – Clinica 2 Psihiatrie – Spitalul Clinic Neuropsihiatrie Craiova, dr. Anca Barău – Clinica medicala 2 – Spitalul Filantropia Craiova, dr. Octavian iIstratoaie – Centrul de Cardiologie Craiova, Dumitrescu Theodor (Clinica Chirurgie II SCJU Craiova), dr. Cîrstea Andrei (Clinica de Anestezie și Terapie Intensiva SCJU Craiova), Clinica Chirurgie III SCJU Craiova, Spitalul Orașenesc Dăbuleni, Spitalul Orașenesc Segarcea, Serviciul Public Management Spitale (16 centre de carantină), dr. Tomescu Paul – Clinica de Urologie S.C.J.U. Craiova, ISU Dolj, Direcția de Sănătate Publică Dolj, S.C.J.U. Craiova, Centrul Județean de Aparatură Medicală Dolj, Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna.

Materiale și echipamente achiziționate și donate prin intermediul Fondului Local de Investiții COVID 19:
• Mănuși de unică folosință cu manșetă medie = 2000 bucăți
• Măști de unică folosință 3 straturi cu elastic =1080 bucăți
• Combinezon complet cu glugă și protecție încălțăminte (impermeabile) =130 bucăți
• Mască de protecție de tip FFP2 = 523 bucăți
• Vizieră = 421 bucăți
• Halat impermeabil = 82 bucăți
• Combinezoane = 975 bucăți
• Mănuși de unică folosință =12.900 bucăți
• Dezinfectant =167 bucăți
• Lenjerii de unică folosință = 800 bucăți
• Teste rapide =200 bucăți
• Halat de unică folosință =335 bucăți
• Teste PCR =1000 bucăți
• Măști reutilizabile =1000 bucăți
• Săpun dezinfectant = 9 bucăți
• Măști cu filtru antiviral=2 bucăți
Campania #HaiCuImplicarea a continuat și în anul 2021!

 În prima jumătate a lunii ianuarie 2021, cu sprijinul financiar al Biz Solutions S.R.L – 200 de combinezoane, 1500 de măști și 3000 de mănuși au ajuns la Spitalul Municipal Calafat.

 Pe data de 20 ianuarie 2021 – 2 ventilatoare Philips Trilogy Evo în valoare de 120.000 lei au fost puse în funcțiune la Izolatorul din cadrul Unității de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic Județean de Urgență nr. 1 din Craiova. Achiziția a fost suportată de Cummins Generator Technologies România.

 Pe data de 29 ianuarie 2021au fost puse în funcțiune trei monitoare pentru funcții vitale și au fost predate un aspirator chirurgical și două saltele antiescară Izolatorului din cadrul Unității de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic Județean de Urgență nr. 1 din Craiova, în vederea creșterii șanselor de supraviețuire pentru pacienții suspecții/pozitivi COVID19. Aceasta dotare a fost posibilă tot cu sprijinul financiar al Cummins Generator Technologies România.

FOTO 8

 Pe data de 30 octombrie 2021, cu sprijinul financiar al Cummins Generator Technologies România – 10 concentratoare de oxigen de 10 l au fost puse în funcțiune la Spitalul Clinic Județean de Urgență nr. 1 din Craiova.

Pe data de 8 martie 2021, ARTI a lansat oficial campania VIAȚĂ ÎN DAR DE ZIUA MAMEI https://arti.galantom.ro/projects/view?id=1287, scopul ei fiind strângerea de fonduri pentru una din mămicile din comunitatea SRB care se lupta cu o leucemie acută mieloblastică.

Despre ASOCIAȚIA ROMÂNĂ A TINERILOR CU INIȚIATIVĂ

5 februarie 2003 – este data nașterii Asociației Române a Tinerilor cu Inițiativă, pornind de la entuziasmul a cinci tineri dornici să se poată implica în comunitatea în care trăiesc.

Pe parcursul celor 19 ani de existenta, ARTI a derulat peste 300 de proiecte, cu 20.000 de beneficiari direcți finali, dintre care 2000 de copii în situații de abandon care și-au continuat școala și au reușit să intre în școli profesionale sau licee și 8000 de adulți care și-au înființat firme proprii sau care ș-au recalificat profesional în meserii precum agent comercial sau lucrător social tocmai pentru a transforma comunitățile locale în bine.ARTI este furnizor de formare profesională pentru adulți și mediere pe piața muncii autorizat de Ministerul Muncii și pentru cadrele didactice autorizat de Ministerul Educației.

Impact produs de ASOCIAȚIA ROMÂNĂ A TINERILOR CU INIȚIATIVĂ

ARTI a initiat în cei 19 ani de activitate mai multe programe de amploare destinate cresterii capacitatii tinerilor de a raspunde pozitiv la schimbarile din mediul social si economic si valorificarii potentialului acestora.
2005 – 2008 – cca. 4300 de tineri sunt formați în cadrul programului național Centrul de Training.

2006 – ARTI dezvoltă Centrul pentru Voluntariat Voluntaris prin care sunt aduși voluntarii în comunitate. Ulterior ARTI se numără printre fondatorii Federației VOLUM (Federația Națională a Organizațiilor care lucrează cu voluntari).

2011 – ARTI obține o finanțare europeană pentru trei ani pentru proiectul “Dezvoltarea inovației, creativității, responsabilității și sustenabilității antreprenoriatului strategic românesc”. Se deschid centre de formare în șase orașe din România, 40 de persoane sunt angajate, 16 cursuri au fost susținute și peste 4000 de tineri formați în competențe antreprenoriale.

2013 – ARTI devine model de bună practică la nivel de gestionare a fondurilor europene.

2015 – împreuna cu ECO NEWS și Asociația Romanița, ARTI implementează proiectul ,,Înapoi la școală”- în cadrul căruia sute de adulți au învățat să scrie și să citească. Proiectul a implicat 585 de cadre didactice.

2016 – ARTI înființează Școala Româno-Britanică din Craiova – un proiect conceput drept un model educațional aplicat, care ilustrează bunele practici din sistemul de învățământ al Marii Britanii, Franței, Suediei și Statelor Unite ale Americii, adaptate contextului național și particularităților regionale și locale – cu misiunea globală de creștere a dragostei de învățare a copiilor prin învățare conceptuală.
2017 – prin Programul SAD (Stop Analfabetism Drept Moștenire) ARTI duce know-how-ul dobândit în cadrul programului REPER (proiectul Școala Româno-Britanică) în zonele rurale în care este nevoie de el. Proiectul ʺȘcoli asociateʺ are drept beneficiari sute de copii din comunități rurale din Dolj care învață după lecții adaptate și inovative, care încurajează retenția copiilor cu risc de abandon școlar.

2018 – ARTI prin Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS organizează primul eveniment de alergare cu strangere de fonduri pentru proiecte din comunitate –Semimaratonul Craiovei.

2019 – ARTI extinde prin francizare la Suceava conceptul Școlii Româno-Britanice.

2020 – Cea de-a doua Școală Româno-Britanică din Craiova își deschide porțile prin intermediul companiei FRANCIZA EDUCAȚIONALĂ SRB.

2021– Conceptul SRB crește cu înființarea gimnaziului!
– La 2 ani de la constituirea Clusterului EDUTIC – ARTI se pregătește să dezvolte primul centru privat de cercetare aplicativă pentru crearea și implementarea de noi tehnologii în educație.

Beneficiarii ASOCIAȚIA ROMÂNĂ A TINERILOR CU INIȚIATIVĂ

PROGRAM Stop Analfabetism Drept Moștenire (SAD)

Programul are la bază realitatea conform căreia abandonul școlar în unitățile de învățământ din mediul rural atingea cote alarmante.
Este fenomenul care generează șomaj, excluziune socială, sărăcie și probleme de sănătate, o situație socio – economică precară.
Factori importanți care generează abandonul școlar sunt funcționarea sistemului de învățământ, atmosfera din școli și relațiile dintre profesori și elevi.
Efectele abandonului şcolar se resimt pe termen lung asupra evoluţiei societăţii şi creşterii economice. Cei care au părăsit timpuriu şcoala au tendinţa să participe mai puţin la procesul democratic şi sunt cetăţeni mai puţin activi.
Abandonul şcolar afectează şi procesul de inovare şi creştere, pentru că aceasta se bazează pe forţa de muncă competentă în întreaga economie, nu doar pe cea din sectoarele de înaltă tehnologie.
În acest context, în anul școlar 2021-2022, în doar 6 ani de la demararea proiectului ARTI – Stop Analfabetism Drept Moștenire – Școli Asociate SRB, numărul elevilor din comunitatea școlilor asociate Școlii Româno-Britanice din Craiova a ajuns la 514.
Sunt 9 comunități locale din județul Dolj (Afumați, Băilești, Drăgotești, Gighera, Amărăști, Ocolna, Valea Stanciului, Horezu Poenari, Prapor) beneficiare ale acestui proiect, cu un total de 28 de clase de la clasa pregătitoare, la clasa a IV-a.

Cuvânt din partea fondatorului

Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă este o asociație non-profit, care activează de 19 ani, având ca misiune implicarea tinerilor în dezvoltarea comunităților din care fac parte. A derulat peste 300 de proiecte, cu 20.000 de beneficiari direcți finali, dintre care 2000 de copii în situații de abandon care și-au continuat școala și au reușit să intre în școli profesionale sau licee și 8000 de adulți care și-au înființat firme proprii sau care ș-au recalificat profesional în meserii precum agent comercial sau lucrător social tocmai pentru a transforma comunitățile locale în bine.
ARTI este furnizor de formare profesională pentru adulți și mediere pe piața muncii autorizat de Ministerul Muncii și pentru cadrele didactice autorizat de Ministerul Educației.
ARTI a initiat în cei 19 ani de activitate mai multe programe de amploare destinate cresterii capacitatii tinerilor de a raspunde pozitiv la schimbarile din mediul social si economic si valorificarii potentialului acestora.

Cristina Alexandra Bucă Catană
Activă din 13 iunie 2022
Conținut administrat de către
CRISTINA ALEXANDRA CATANA BUCA
Această organizație încă nu a înregistrat donații. Fii primul care o susține.
Instalează extensia Plătesc în Bine dând click pe butonul de mai jos.
La acest moment, ASOCIAȚIA ROMÂNĂ A TINERILOR CU INIȚIATIVĂ nu are proiecte publicate
Instalează extensia "Plătesc În Bine" și, prin fiecare achiziție* pe care o faci online**, o să donezi organizației ASOCIAȚIA ROMÂNĂ A TINERILOR CU INIȚIATIVĂ
Instalează în
Instalează în 2 clickuri
* Poți achiziționa orice produs dorești sau ai nevoie, dintr-o listă de [numar-total-magazine] de magazine participante ** Nu trebuie să achiți produsele cu cardul online neapărat !!! Nu te costă nimic în plus ca o donație să se înregistreze