Hai să vorbim

Proiectul Hai să vorbim! desfășurat de Asociația Centrul Armonia aduce laolaltă specialiști și tineri voluntari care asigură suport elevilor între 10-19 ani într-o perioadă în care au nevoie să-și cunoască potențialul și să ia decizii importante privind viitorul lor. Astfel, trebuie să aibă oportunitatea de a reflecta şi de a-şi analiza experienţele, de a-şi dezvolta încrederea în propriile abilităţi și a învăța să-și gestioneze emoțiile și impactul experiențelor asupra vieții lor.

Proiect înscris de
Asociația Centrul Armonia
245 vizualizari
Instalează extensia "Plătesc În Bine" și,
prin fiecare achiziție* pe care o faci online**,
o sa donezi proiectului Hai să vorbim
* Poți achiziționa orice produs dorești sau ai nevoie, dintr-o listă de [numar-total-magazine] de magazine participante ** Nu este necesară plata cu cardul !!! Nu te costă nimic în plus

Obiective și promisiunea de valoare

Hai să vorbim este program de sănătate mintală și emoțională prin care oferim activități pentru 1000 de elevi cu vârste 10-19 ani, cu scopul îmbunătățirii sănătății mentale, stării de bine psihologice, minimizării expunerii la risc, dezvoltării mecanismelor de coping adaptative, dezvoltării abilităţilor necesare pentru a face alegeri de succes.

Unde se vor duce donațiile?

Donațiile primite vor fi oferite pentru asigurarea suportului tehnologic, al organizării și al tranportului voluntarilor către instituțiile partenere în vederea susținerii ședințelor și atelierelor.

Beneficiarii direcți și indirecți

La debutul proiectului aveam deja incheiate parteneriate cu instituții de învățământ și profesori diriginți care asigură accesul elevilor de liceu și gimnaziu, din mediul urban și rural, în mai multe județe ale țării, la modulele de învățare și la serviciile noastre. Numărul instituțiilor partenere este în continuă creștere.

De ce să donezi?

Cercetătările arată că schimbările cerebrale din adolescență cresc vulnerabilitatea către depresie și anxietate, astfel peste 70% dintre adolescenți trec prin perioade de depresie și anxietate nediagnosticate, cu efecte asupra relațiilor sociale și performanțelor școlare. În lipsa suportului și sprijinului specializat, apelează la metode nesănătoase de a face față conflictelor interioare: consum de alcool, droguri, tutun, mâncat compulsiv, etc.

Conținutul acestei pagini
este administrat de către
Militaru Alexandra
Proiect publicat pe 5 iulie 2022