Sărăcia extremă separă copiii de părinți. Ajută-i să rămână împreună!

Locul copiilor este în familie, alături de părinți. Donația ta îi ajută să rămână împreună, evitând traumele separării.

Separarea copiilor de părinți nu ar trebui să fie prețul plătit pentru 3 mese pe zi, pentru școală sau pentru medicamente. Dar este. În sărăcie extremă, părinții sunt nevoiți să sacrifice, zilnic, apropierea de copiii lor pentru binele copiilor lor, pentru supraviețuire, pentru hrană, medicamente și un acoperiș sigur. Din păcate, în sărăcie extremă, orice soluție e o soluție temporară.

Suma strânsă prin bine.ro

Acest proiect are nevoie de 15000lei finanțare

284 vizualizari
Instalează extensia "Plătesc În Bine" și,
prin fiecare achiziție* pe care o faci online**,
o sa donezi proiectului Sărăcia extremă separă copiii de părinți. Ajută-i să rămână împreună!
* Poți achiziționa orice produs dorești sau ai nevoie, dintr-o listă de [numar-total-magazine] de magazine participante ** Nu este necesară plata cu cardul !!! Nu te costă nimic în plus

Obiective și promisiunea de valoare

Programul de prevenire a separării copilului de familie este complementar și esențial pentru programul de închidere a instituțiilor de tip vechi deoarece, pe măsură ce copiii sunt scoși din orfelinate, este important ca alți copii să nu le ia locul. Copiii din familiile sărace se află constant în risc de instituționalizare. Conform legii, dacă părinții sau îngrijitorii nu asigură nevoile de bază ale unui copil (adăpost, mâncare, acces la educație), acest copil este „instituționalizabil”. Noi intervenim acolo unde legătura familială este una sănătoasă pentru dezvoltarea copilului, astfel încât sărăcia să nu îl separe de familia sa.

Visul nostru este ca niciun copil să nu mai treacă prin coșmarul instituționalizării. Ne-am propus să închidem toate orfelinatele din România până în anul 2027. Ne concentrăm asupra închiderii instituțiilor de tip vechi și ne propunem să înlocuim sistemul instituțional de protecție a copilului cu un sistem care este bazat pe conceptul familial.

Milităm pentru adoptarea, de către Stat, a programului de prevenire a separării copilului de familie și a programului de reintegrare a copiilor în familii. Contribuim continuu la reforma sistemului de protecție a copilului din România. Prin programul de integrare socială și profesională a tinerilor ce părăsesc sistemul de protecție, lucrăm la îmbunătățirea abilităților de trai independent, creăm premisele pentru integrare pe piața muncii prin consiliere, mediere și recomandări, și asigurăm locuințe, cu implicarea autorităților locale.

Unde se vor duce donațiile?

Un preț mic pentru noi oprește cel mai mare preț pe care îl plătesc părinții și copiii vulnerabili: separarea de cei pe care îi iubesc. Iată ce formă poate lua donația ta:

25 lei = și mic dejun, și prânz, și cină
50 de lei = un braț de lemne
100 de lei = ghetuțe de zăpadă
200 de lei = manuale și caiete pentru 1 an

Beneficiarii direcți și indirecți

Fondurile strânse prin intermediul platformei bine.ro vor fi redirecționate către programul de prevenire a separării copilului de familie. În contextul economic actual, tot mai mulți copii se află în pericolul de a fi despărțiți de părinți din cauza sărăciei extreme. Mulți părinți și-au pierdut muncile cu ziua din care reușeau să-și câștige traiul și acum sunt în risc de a fi evacuați din casă sau de a nu avea ce pune pe masă. Tinerii care au ieșit din grija statului sunt mai fragili ca oricând: nu reușesc să mai acopere costul traiului independent și nu au o rețea de suport în jurul lor.

Ne propunem, prin intermediul bine.ro, să strângem 15.000 RON care vor fi folosiți pentru a sprijini 5 copii și familiile lor. 5 copii pentru care șansele la normalitate cresc semnificativ dacă rămân în familia lor și nu ajung în sistemul de protecție socială.

De ce să donezi?

Până azi, am reușit: să ținem peste 38.000 de copii lângă familiile lor; să închidem 63 de orfelinate; să deschidem 116 case de tip familial; să sprijinim 2.176 de tineri care, la 18 ani, au părăsit sistemul de protecție; să creștem competențele a peste 10.000 de membri de personal din sistemul de protecție al copilului, oferindu-le programe de dezvoltare profesională.

În anul 2022, în România, aproximativ 3.810 de copii încă mai trăiesc în instituții de tip vechi de protecție a copilului. Lipsa sentimentului de iubire și a atașamentului specific familiei, lipsa stimulării și a atenției individuale de care are nevoie orice copil, au efecte catastrofale asupra lor. Instituțiile îi privează pe copii de ceea ce ei au cel mai mult nevoie pentru a crește, pentru a se dezvolta, pentru a avea încredere în oameni.

Conținutul acestei pagini
este administrat de către
Duică Alexandra
Proiect publicat pe 22 iunie 2022