Fii Conștient, Nu Dependent! si Alege Viața!

– Creșterea nivelului de conștientizare și implicare a tinerilor, în campania de prevenire a consumului de droguri, universale, selective și indicate, în scopul întăririi influenței factorilor de protecție și al reducerii factorilor de risc. Realizarea unui diagnostic a situației care, la rândul ei, să constituie punctul de plecare în modificarea adecvată a acelor factori obiectivi asupra cărora, dacă nu se intervine, vor menține persoanele afectate în situația specială de dezavantaj sau vulnerabilitate personală sau socială.

Suma strânsă prin bine.ro

Acest proiect are nevoie de 50000lei finanțare

Targu Jiu, Gorj
188 vizualizari
Instalează extensia "Plătesc În Bine" și,
prin fiecare achiziție* pe care o faci online**,
o sa donezi proiectului Fii Conștient, Nu Dependent! si Alege Viața!
* Poți achiziționa orice produs dorești sau ai nevoie, dintr-o listă de [numar-total-magazine] de magazine participante ** Nu este necesară plata cu cardul !!! Nu te costă nimic în plus

Obiective și promisiunea de valoare

– Obținerea de date privind prevalența consumului diferitelor substanțe psihoactive în rândul populației școlare.
– Promovarea si participarea a cel puțin 80% din participanți la Campania de conștientizare și prevenire împotriva consumului de droguri Media&Online.
– Creșterea influenței factorilor de protecție la vârste mici pentru evitarea sau cel puțin întârzierea debutului consumului de stupefiante si reducerea cazurilor deja existente.
– Dezvoltarea unor atitudini și practici în scopul adoptării unui stil de viață sănătos fără droguri.
– Sensibilizarea și educarea tinerilor în scopul evitării consumului experimental/recreațional de droguri și a trecerii de la acesta la cel regulat.

Unde se vor duce donațiile?

Toate instrumentele și metodele de informare a campaniei AntiDrog Media&Online (prin înființarea, crearea și dezvoltarea de noi instrumente, cai de comunicare și metode de informare Media&Online diverse precum și utilizarea, dezvoltarea celor deja existente) realizate pentru susținerea proiectului:
– SERVICII suport în AntiDrog: de instruire tematice AntiDrog, informare/consiliere AntiDrog;
– Ghidul AntiDrog „Drogurile: Riscuri si Drame”;
– Ghidul eLearning Fundraising campanii AntiDrog
– Campaniile de informare Media&Online AntiDrog pe tema prevenirii consumului de droguri;
– Implicarea mass-mediei în promovarea campaniei de informare Media&Online AntiDrog în rândurile adolescenților cu privire la consumul de droguri in scoli;
– Ateliere de Inițiere si pregătire a Grupului AntiDrog Local prin organizarea programului eLearning „AntiDrog, Fundraising & Social Business” din cadrul Platformei WebAntiDrog:
– 1 „Edu eLearning AntiDrog” – program eLearning în domeniul AntiDrog
– 2 „Edu eLearning Antreprenoriat Social – program eLearning in Antreprenoriat Social
– 3 „Edu eLearning Fundraising” – program eLearning în domeniul Fundraising & cunoștințe despre strategii/instrumente Fundraising

își propun o abordare integrata inexistenta în acest moment pentru grupul țintă propus tineri la nivelul comunităților țintă privind următoarele:
– importanta participării și implicării active a întregului grup țintă tineri, oferindu-le servicii de informare/conștientizare, distribuire Media&Online cu privire la campania de informare pe tema prevenirii consumului de droguri;
– implicarea activa tuturor factorilor interesați de mediul AntiDrog;
– oferirea unor SERVICII suport concrete AntiDrog (directe și online) prin:
– instruire tematice eLearning „AntiDrog, Fundraising & Social Business”;
– consiliere AntiDrog
– informare AntiDrog
a întregului grup țintă tineri.

Beneficiarii direcți și indirecți

toti tinerii cu vârsta de minim 14 ani

De ce să donezi?

– Un studiu realizat de Agenția Națională AntiDrog pe un eșantion de 3.500 respondenți cu vârsta cuprinsă între 15 – 64 ani, arată că în România se manifestă un consum problematic de heroină, canabis, Ecstasy și cocaină, mai ales la populația tânără (15 – 24 ani). Statisticile arată, pe de altă parte, că vârsta persoanelor care consuma droguri a scăzut la 13 – 14 ani.

Conținutul acestei pagini
este administrat de către
Tomoniu Antonio
Proiect publicat pe 10 ianuarie 2023