Construire Grădiniță cu Program Prelungit și Creșă, împrejmuire teren și racordarea la utilități.

De-a lungul timpului, prin intermediul activităților realizate de Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială în mediile vulnerabile, am descoperit că nevoia de educație este stringentă, asemenea nevoii de hrană sau îmbrăcăminte. Lipsiți de educație și îndrumare, copiii acestor comunități sunt viitoarele victime sigure ale unei lumi în care nici speranța, nici credința sau dezvoltarea personală nu-și găsesc locul. În această lume „a lor” instinctul de supraviețuire primează, iar conștiința sau spiritul civic aproape că nu există.

Abandonul şcolar reprezintă o problemă gravă cu care se confruntă societatea contemporană. România este pe primul loc în Uniunea Europeană privind abandonul școlar; şcoala a ajuns să fie abandonată, înainte de toate, pentru că, din păcate, astăzi nu mai e percepută ca valoare în sine, nemaifiind considerată o necesitate pentru viitor.

Efectele abandonului școlar demonstrează că acest tip de conduită este considerată deosebit de gravă. Mai întâi, cei care abandonează școala, nu au nici calificarea profesională indispensabilă integrării socio-economice, nici formația morală și civică necesară exercitării rolului de părinte şi celui de cetățean al unei comunități. În al doilea rând, neavând o calificare, cei care abandonează școala sunt viitorii şomeri şi reprezintă, pe termen mediu şi lung, o sursă de dificultăți sociale și de pierderi, ce depășesc investiția cerută de formarea inițială.

Astfel, este absolut necesară o schimbare, cel puțin în comunitatea săvineșteană. Așadar, ne-am hotărât să construim o grădiniță și o creșă socială unde, copiilor proveniți din medii vulnerabile social, să li se ofere o educație potrivită nevoilor lor. Așa s-a născut proiectul CIUFULICI – Grădiniță și Creșă cu program prelungit. Implementarea acestui proiect reprezintă o necesitate de maximă urgență astfel încât, în comunitatea săvineșteană, copiii proveniți din medii vulnerabile să aibă acces la o educație de o înaltă calitate.

Investiția în educație este cea mai valoroasă, producând efecte pe termen lung. Proiectul se constituie într-o investiție în capitalul uman. Cunoștințele dobândite de beneficiarii acestui proiect se vor reflecta direct în calitatea vieții comunității locale din Săvinești și nu numai!

Construcția va putea găzdui 75 copii pentru grădiniță și 16 copii pentru creșă, iar regimul de înălțime este DP + P + E.

Cel mai mare beneficiu, care în mod intrinsec reprezintă și principalul obiectiv al proiectului, este acela de a oferi sprijin și ajutor copiilor defavorizați, de a se dezvolta corect într-un mediu sănătos, aceștia fiind la vârsta cea mai vulnerabilă.

Dincolo de acest lucru, grădinița și creșa vor avea program prelungit, ajutându-i astfel și pe părinți sau însoțitori, întrucât copiii vor beneficia de un mediu cald, prietenos, iar masa va fi asigurată zilnic în mod gratuit. De asemenea, tot în regim gratuit, prin acest proiect, copiilor li se va asigura zilnic transportul.

Este absolut necesar să ajutăm, prin intermediul copiilor, aceste comunități marginalizate. Să le arătăm compasiunea și sprijinul nostru!

Se desfășoară în perioada
27 septembrie 2022 -
31 decembrie 2023
Săvinești, Neamț
239 vizualizari
Instalează extensia "Plătesc În Bine" și,
prin fiecare achiziție* pe care o faci online**,
o sa donezi proiectului Construire Grădiniță cu Program Prelungit și Creșă, împrejmuire teren și racordarea la utilități.
* Poți achiziționa orice produs dorești sau ai nevoie, dintr-o listă de [numar-total-magazine] de magazine participante ** Nu este necesară plata cu cardul !!! Nu te costă nimic în plus

Obiective și promisiunea de valoare

Principalele obiective ale acestui proiect sunt:
– asigurarea unei educații eficiente și personalizate grupului țintă;
– oferirea unor oportunități specifice de dezvoltare personală într-un ambient
standardizat european;
– creșterea gradului de incluziune socială a copiilor din comunități marginalizate;
– diminuarea ratei de abandon școlar în rândul elevilor din clasele I – VIII.

Unde se vor duce donațiile?

Banii obținuți din donații vor fi alocați pentru construcția clădirii și executarea instalațiilor.
Printre acțiunile principale se numără:
– Lucrări fundație;
– Construcție parter și etaj;
– Lucrări la acoperișul clădirii;
– Lucrări de zidărie (Decofrarea de la baza clădirii spre etaje);
– Finisaje interioare și exterioare ale clădirii, precum și amenajarea exterioară a terenului.

Beneficiarii direcți și indirecți

Beneficiari direcți –91 copii.
Beneficiari indirecți – familiile copiilor, precum și întreaga comunitate locală.
Grupul țintă este format din copii proveniți din:
– Comunități vulnerabile
– Familii monoparentale
– Familii cu situații financiare precare
– Alte situații deosebite

De ce să donezi?

Buna sporire sau dezvoltare a unui popor depinde de modul în care
acesta își educă copiii. Privit la nivel local, fenomenul arată că, fiecare
comunitate are un anumit grad de dezvoltare, iar acesta este dat, în
cele din urmă, de copiii care se nasc și cresc prin educația respectivei
comunități;
Ne dorim ca fiecare copil să se bucure de șansele pe care le primim de
la viață: șansa la educație, șansa la dezvoltare și împlinire personală,
profesională. Pe scurt, șansa la o viață normală;
Vă invităm să vă alăturați nouă! Fiți parte din acest proiect cultural-educativ! Adultul de mâine va fi recunoscător pentru educația oferită copilului de astăzi.

Conținutul acestei pagini
este administrat de către
Burghelea Mariana
Proiect publicat pe 6 decembrie 2022