Bucharest Pagan Pride 2023

Consolidăm Păgânismul în România

Bucharest Păgân Pride este o mișcare între păgânii români de a construi o imagine publică pozitivă a Păgânismului, dar și de a combate efectele discriminării, abuzului și excluziunii sociale a păgânilor, aflata anul acesta la a doua editie.

Pagan Pride reprezintă eveniment comunitar gratuit, care oferă o atmosferă familiară pentru a afla despre Păgânism și multele sale tradiții. Festivitățile includ: ateliere educaționale, acțiuni caritabile, ritualuri, spectacole de scenă și cabine de vânzători locali, nonprofit și organizații păgâne.

Tema din acest an este Consolidarea Păgânismului în România. Tema anului trecut a fost Holocaustul Păgân, unde am discutat despre campania de exterminare, denigrare și descurajare a adepților religiilor păgâne din a-și practică cultul de-a lungul istoriei. In România, incepând cu anul 1698 am asistat la o prigoană păgână pe intregul teritoriu, in Baia Mare, Cluj, Braşov, Sibiu, Bucureşti, iar in perioada regalităţii cetăţenia era restrănsă doar la persoanele de religie creştin ortodoxă. Comunismul a continuat prigoana prin Decretul impotriva Misticismului făcând şi mai multe victime, iar Securitatea urmărea mişcările păgâne de mână stângă. Mai multe vom discuta la ateliere tematice, conştientizând lupta comunităţii pentru a işi apăra tradiţia, cultura, spiritualitatea şi practica. Firesc este ca anul 2023 să fie dedicat consolidării și recăpătării principiilor și idealurilor păgâne în România, având în vedere interesul tot mai crescând al oamenilor în formele de spiritualitate păgână atât pe plan mondial, dar mai ales național.

La Marșul Bucharest Pagan Pride 2023, Ediţia a III-a celebrăm vizibilitatea comunității păgâne şi istoria sa în România, cât și consolidarea Păgânismului prin readucerea principiilor și idealurilor păgâne în plan național.

Pe 29 Octombrie 2023, începând cu orele 17:00, ritualizăm Calea Victoriei în culorile spiritelor de Samhain și sărbătorim împreună 9 ani de vizibilitate a comunității păgâne din România, cât şi comemorare trecutului nostru. Este un timp important pentru noi și pentru evoluția noastră, aflându-ne la aproape un deceniu de când comunitatea păgână din România este reprezentată.

Suma strânsă prin bine.ro

Acest proiect are nevoie de 10000lei finanțare

Se desfășoară în perioada
22 octombrie 2023 -
29 octombrie 2023
București,
32 vizualizari
Instalează extensia "Plătesc În Bine" și,
prin fiecare achiziție* pe care o faci online**,
o sa donezi proiectului Bucharest Pagan Pride 2023
* Poți achiziționa orice produs dorești sau ai nevoie, dintr-o listă de [numar-total-magazine] de magazine participante ** Nu este necesară plata cu cardul !!! Nu te costă nimic în plus

Obiective și promisiunea de valoare

THE NEW PAGAN DAWN (TNPD) are următoarele rezultate estimate pentru proiectul Bucharest Păgân Pride:

Creșterea vizibilității și conștientizării: Prin organizarea Bucharest Păgân Pride, TNPD are ca obiectiv creșterea vizibilității și conștientizării cu privire la culturile păgâne/neopăgâne în rândul publicului larg. Se estimează că evenimentul va atrage un număr semnificativ de participanți și va genera acoperire mediatică extinsă, ceea ce va contribui la o mai bună înțelegere și acceptare a acestor culturi.
Sprijinirea și încurajarea comunității păgâne/neopăgâne: Bucharest Păgân Pride oferă un mediu sigur și inclusiv în care membrii comunității păgâne/neopăgâne se pot aduna, împărtăși experiențe și crea legături. Se estimează că evenimentul va consolida comunitatea și va sprijini dezvoltarea și afirmarea identității lor culturale și spirituale.
Promovarea diversității și a valorilor culturale: Bucharest Păgân Pride are ca scop să promoveze diversitatea culturală și valorile păgâne/neopăgâne. Se estimează că prin participarea la eveniment, publicul va avea oportunitatea de a învăța și a se conecta cu tradițiile, ritualurile și practicile specifice acestor culturi, contribuind astfel la îmbogățirea și diversificarea patrimoniului cultural al României.
Sensibilizarea și educarea publicului: Prin intermediul prezentărilor, workshop-urilor și altor activități educative organizate în cadrul Bucharest Păgân Pride, TNPD are ca scop sensibilizarea și educarea publicului cu privire la culturile păgâne/neopăgâne și la valorile lor. Se estimează că evenimentul va contribui la reducerea prejudecăților și stereotipurilor, promovând înțelegerea și respectul față de diversitatea culturală și spirituală.
Consolidarea parteneriatelor și alianțelor: Bucharest Păgân Pride oferă o platformă de colaborare și interacțiune între TNPD, comunitatea păgână/neopăgână, diaspora românească și diverse organizații partenere. Se estimează că evenimentul va consolida relațiile existente și va facilita noi parteneriate în sprijinul promovării culturilor păgâne/neopăgâne și a diversității culturale în România.

Unde se vor duce donațiile?

Donațiile vor fi folosite pentru achiziționare de materiale de birotică, produse alimentare, articole de organizare a Marșului, apă, pixuri, hârtii, campanii de promovare, flyere etc.

Beneficiarii direcți și indirecți

Bucharest Păgân Pride este un proiect important desfășurat de THE NEW PAGAN DAWN, care implică o gamă diversă de beneficiari și comunități interesate de culturile păgâne/neopăgâne. Iată câțiva dintre beneficiarii implicați în astfel de proiecte:

Comunitatea păgână/neopăgână din România: Proiectele precum Bucharest Păgân Pride sunt create pentru a oferi un spațiu de exprimare, susținere și celebrare a identității și tradițiilor păgâne/neopăgâne. Beneficiarii principali sunt membrii comunității păgâne/neopăgâne, care se reunesc în cadrul evenimentului pentru a împărtăși și promova valorile și practicile lor spirituale.
Diaspora românească: Proiectele precum Bucharest Păgân Pride pot atrage și participanți din diaspora românească, oferindu-le oportunitatea de a se conecta cu rădăcinile culturale și spirituale din România. Aceste evenimente pot crea legături puternice între comunitatea păgână/neopăgână și diaspora românească, consolidând identitatea culturală și spirituală.
Alianțe și organizații partenere: Proiectele precum Bucharest Păgân Pride pot implica și colaborări cu diverse alianțe și organizații partenere care susțin valorile și obiectivele TNPD. Aceste parteneriate pot contribui la creșterea impactului și vizibilității evenimentului, atrăgând un public mai larg și consolidând legăturile între diversele comunități interesate de culturile păgâne/neopăgâne.
Publicul interesat de diversitate culturală și spiritualitate: Proiectele TNPD, inclusiv Bucharest Păgân Pride, pot atrage un public divers interesat de explorarea și înțelegerea culturilor păgâne/neopăgâne și a diverselor practici spirituale. Astfel de evenimente oferă o oportunitate unică de a descoperi și de a se conecta cu diferite tradiții și perspective, promovând înțelegerea și respectul față de diversitatea culturală și spirituală.

Beneficiarii din proiectele precum Bucharest Păgân Pride sunt parte integrantă a misiunii TNPD de a promova cunoașterea, toleranța și înțelegerea în rândul diferitelor comunități și publicuri interesate de culturile păgâne/neopăgâne și de patrimoniul spiritual al României.

De ce să donezi?

E important să interiorizăm necesitatea de a oferi libertate spirituală și de a proteja acest drept pentru a menține societățile in care trăim deschise și axate pe un parcurs democratic, in favoarea individului. Drepturile unei comunități sunt drepturile tuturor.

Conținutul acestei pagini
este administrat de către
Olteanu Cosmin
Proiect publicat pe 14 iulie 2023